sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Welcome to our CRIB!

Nyt alko näitten tyttöjen eka roadtrip! Me päädyttiin vuokraamaan tämmönen superhieno campervan (olisko joku retkiauto suomeks?) meidän matkaa varten. Tarkoituksena on siis mennä Australian itärannikkoa ylöspäin maanteitse Brisbanesta aina Cairnsiin asti. Kilometrejä olis edessä sellaset suunnilleen 1700 alusta loppuun ja aikaa olis 10 päivää. Missä kaikkialla käydään matkan varrella ja mitä kaikkee ehtii tapahtumaan, sen näkee sitten.

And now, we are introducing our crib. Vuokrattiin Jucy rentalsilta kahden hengen uljas ratsu satasen päivähintaan (täydellä kolariturvalla, ettei sit vaan sattuis mitään), joka tottelee nimeä Crib. Ei ehkä ihan yhtä hieno kun siinä MTVn Cribs -ohjelmassa, mutta erittäin lähellä. Löytyy ulkoilmakeittiö jääkaapilla, retkituolit, sisätiloista ruokailusali, joka taittuu näppärästi tilavaksi parisängyksi, dvd -soitin, ledilamput hämäriä iltoja valaisemaan ja kaikista parasta: kattoikkuna, mistä voi illalla kattella tähtitaivasta nukkumaan mennessä. Ei paha siis! Kuvista voi ehkä vähän havainnollistaa sitten sitä todellisuutta..





Meidän matka alko siis perjantaina aikasella herätyksellä ja pienellä aamulenkillä raikkaassa (kylmässä) ulkoilmassa rinkat selässä Jucyn Brisbanen toimistolle. Niinkin hyvä tuuri taas kävi, että kun saatiin avaimet käteen, kamat autoon sisään, peilit säädettyä ja kaikki olis ollu valmiina lähtöön, niin eihän se edes halunnu lähtee käyntiin. Ei muuta kun akkua vaihtoon ja sitten tien päälle. Niitä postejahan meille ei koskaan perjantaihin mennessä tullu, niin päätettiin ajella vähäsen jo eteenpäin niitä vielä odottelemaan. Haluttiin kuitenkin samalla hyödyntää aikaa ja päätettiin sit mennä käymään Australia Zoossa, mikä sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Brisbanesta pohjoiseen. Australia Zoo on siis edesmenneen Steve Irwinin vaimon Terryn omistama eläinpuisto, mistä löydät oikeastaan kaikki elukat, jotka Australiassa tarvitsee nähdä ja vielä hieman enemmän. Huippu paikka, kannattaa kyllä poiketa, jos niillä kulmilla pyörii.














Perjantai iltana eläinpuistoreissun jälkeen käännettiin auton nokka kohti pohjoista, sillä päätettiin että postien (ajo- ja apa- korttien) odottelu saa tältä erää riittää. Ajeltiin reilun tunnin verran rannikkoa ylöspäin kaupunkiin nimeltä Cooroy, mistä löydettiin Wikicamps (maksullinen app, millä löydät leirintäalueita lähettyviltä tai kauempaa ja voit navigoida tien suoraan niihin) -sovelluksen avulla mukavan kuulonen ja rauhallinen, sekä halpa leirintäalue. Siinä sitten ennen auringonlaskua tsekattiin, että mites se sänky nyt tehtiinkään ja miten muuten kaikki toimii ja sit vaan asetuttiin taloksi. Oltiin yötä pienellä sora-alueella, missä oli meidän lisäksi ehkä viisi muuta autollista asuntovaunujensa kanssa yöpymässä. Olihan se aika pudotus hienosta huoneistosta autossa nukkumiseen leirintäalueella, missä oli pelkästään vessa. Mutta kaikkeen tottuu ja rauhassa sai yönsä nukkua!

Hyvää huomenta! Ekasta yöstä selvittiin hengissä!


Eilen suunnattiin edelleen pohjoisempaan, Hervey Bay -nimiseen kaupunkiin. Löydettiin vielä ainakin toistaseks mukavan tuntunen karavaaniparkki (Scarness Beachfront) ihan rannasta. Oli pakko päästä paikkaan, missä on suihkut ettei ihan kaikki naisellisuus kuitenkaan häviäis tän kymmenen päivän aikana.. Vettä tuli matkalla tänne kun sieltä kuuluisasta Esterin reiästä ja kun päästiin perille niin yritäppä siinä kokkailla vesisateessa ja kunnon merituulessa. Minkäs takia me ylipäätään tultiin tänne Australiaan?

Maantien varrelta harmaata maisemaa ja trivialia

Päästiin myös testaileen meidän keittiöö...

Ainiin! Me ostettiin eilen myös Optukselta nettitikku, 39AUD (25e?) ja 3GB (ihan älytöntä), niin nyt yritetään pitää teidätkin ajantasalla vielä paremmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti