lauantai 5. heinäkuuta 2014

Fraser Island

Varattiin viime sunnuntaille meidän Hervey Bayn majapaikan kautta retki Fraser Islandille, kylläkin aika suolaseen 170AUD hintaan. Mietittiin pieni tovi, että kehtaako päiväretkestä maksaa niin paljon, mutta päätettiin sit että lomallahan tässä ollaan eikä ollu kauheesti vaihtoehtoja jos sinne halus mennä. Saarelle nimittäin ei voi mennä ajamaan muuta kun nelivetosella autolla ja meidän camperi ei nyt tällä kertaa ihan täyttäny vaatimuksia. Fraser Island on siis saavuttanut paikkansa maailman suurimpana hiekkasaarena hienolla 1840 neliökilometrin suuruudellaan ja kuuluu myös yhdeksi UNESCOn maailmanperintökohteista vuodesta 1992 lähtien. Saari sijaitsee siis Australian itärannikolla, (jos nyt jo on jäänyt epäselväks että missäpäin Ausseja me ollaan) noin kymmenen kilometrin päässä mantereesta. Se on myös ainoo paikka, jossa kasvaa sademetsää hiekkadyyneillä. Siinä taas teille tyhmemmillekin vähän infoo meiltä viisaammilta hahaa.

Kukonlaulun aikaan piti saada päät ylös tyynyistä, mennä bussipysäkille oottelemaan ja jo hetken päästä Fraser Experiencen oma Toyota Land Cruiser tuli meidät noutamaan. Meidän kanssa autossa paikallisen oppaan lisäks oli saksalainen nuoripari, sekä paikallinen, eri osavaltiosta kotoisin oleva vanhempi pariskunta. Mukava oli kyllä lähtee sen verran pienemmällä porukalla, kun joskus saman oppaan matkassa saattaa olla jopa 48 ihmistä! Fraser Islandille pääsee siis ainoastaan lautalla, joka on vähän kun suomalainen lossi ja matka kestää puolisen tuntia. 

Tällä me kruisittiin ympäri saarta...
Vietettiin saarella kokonainen päivä ja tiivistelmä meidän retkestä menee jotakuinkin näin; ajeltiin kapeita ja pomppusia hiekkateitä pitkin saarta edestakasin, nähtiin ainoastaan sadevedestä muodostunut makea järvi Lake McKenzie, pari vaanivaa dingoo, sademetsää, laivan hylky ja ajettiin rantaviivaa pitkin yhteensä ehkä joku 80 kilometriä. Kuvat saakin kertoo sitten loput!

...tälläsillä hiekkateillä. Tosin tässä se ei näytä yhtään niin pahalle kun mitä se todellisuudessa oli!

Upee Lake McKenzie
Dingoista varoteltiin joka paikassa, eikä suotta!

Petollisia otuksia. Vois ensisilmäyksellä tai toisellakin luulla ihan kiltiksi koiraksi.
75 miles beach

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti