torstai 10. heinäkuuta 2014

Viimeset kilometrit


Meidän ekan roadtripin viimeinen etappi suoritettiin sunnuntaina Townsvillestä aivan Cairnsin kupeeseen Coconut Holiday Resort -nimiseen karavaani parkkiin. Tällä kertaa oikein jopa soitettiin noin puolisen tuntia ennen parkkiin saapumista, että onko siellä edes tilaa ja oli kuin olikin yksi paikka meille juuri sopivasti. Emma oli taas kerran bongannut paikan Wikicampsista ja jälleen valinta osui nappiin, koska paikkahan oli ihan huikee, tosin ehkä vähän rahan tuhlausta yhden yön takia (44AUD), mutta siinähän me ollaan hyviä! Paikka olis soveltunut monen viikon lomailuun, sieltä meinaan löyty kaikki mitä ihminen voi lomallaan tarvita; pieni elintarvikekauppa, ravintola, vesipuisto, pari uima-allasta, ulkoilma elokuvateatteri, kuntosali, minigolf-kenttä, lasten leikkipuisto & pompputyynyt ja tietysti perusjuttuja, kuten vessat, suihkut, keittiö ja lukuisat grillauspaikat. Unohtukohan nyt jotain?


Castle Hill, Townsville
Käytiin vielä aamulla ennen Cairnsiin lähtöä ajamassa Townsvillen keskellä sijaitsevan Castle Hillin huipulle
Coconut Holiday Resort, Cairns
Maanantaiaamuna olikin sit aika pakata kamat ja siivota auto. Kyllä me meinaan viikossakin ehitään aika hyvin levittäytyä. Haikein mielin hypättiin viimestä kertaa vihreeseen paholaiseen ja köröteltiin 10 minuuttia Cairnsiin, jonne auto piti palauttaa viimestään kello 14. Aikaahan meillä oli reilusti, joten kerettiin vielä pyöriä autolla keskusta läpi, käymään lounaalla ja heitettiin vielä kamatkin hostellille ennen auton palauttamista. Kätevää kun ei tarvinnut kaikkien kamojen kanssa hirveessä auringon paahteessa käppäillä hostellille!

Cairnsin keskustaa
Käytiin myös karjalanpiirakoilla ruotsalaisessa Cafe Fika -kahvilassa
Oltiin sunnuntaina varattu etukäteen netistä hostelli Cairnsista, kun todettiin että ei jakseta enää sitä ovelta ovelle kiertelyä ja hintojen kyselyä mitä Aasiassa tehtiin. Päädyttiin sellaseen paikkaan kun Gilligans, mikä on tosi suosittu nuorten reissaajien keskuudessa. Ekaa kertaa koko reissulla oltiin yötä dormissa, missä oli meidän lisäks kuus muuta ihmistä ja siitä lystistä maksettiin 25AUD/sänky/yö. Oikeestaan joka yö siellä vaihtu asukkaat ja siellä me oltiin sit pääasiassa epäsiistien brittityttöjen ja mukavien jenkkien kanssa. Keskiviikkona oltiinkin kunnon likkaporukalla viettämässä iltaa, vaikka seuraavana päivänä pitikin lähtee jo jatkamaan matkaa, mutta oli kyllä kiva tutustua uusiin ihmisiin ja kuulla kaikkia juttuja missä kukakin on ollu ja tehny ja saada hyviä vinkkejä omiin tuleviin reissuihin. Cairnsiin oli tarkotus mennäkin vaan pariks päiväks, että voidaan soitella paikkoja läpi minne pääsis tekemään meidän toisen vuoden viisumihommia eli farmitöitä. Oltiin alunperinkin suunniteltu, että suunnataan ekana Innisfailiin ja sit saatiinkin vinkkiä reissublogia pitävältä Emmalta, että mihin kannattais soitella. Heti ekasta paikasta tärppäs ja omistaja lupas parin viikon sisään töitä, joten tultiinkin tänne jo eilen, niin päästään vähän tutustumaan hostellin tavoille ettei tarvii suoraan seuraavana päivänä juosta jo töihin.

Gilligans



Pestiin vähän pyykkiä
Käytiin myös nauttimassa Cairnsin rannalle rakennetusta laguunista, kun täälläpäin Australiaa ei voi meressä uida kaikkien mölliäisten takia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti