tiistai 8. heinäkuuta 2014

Townsville ja aurinkoinen Magnetic Island

Tätä tekstiä kirjottaessa oltiin Townsvillessä ulkona istumassa Ausseissa ekaa kertaa shortsit jalassa ja aurinko kerrankin jopa oikeesti kunnolla lämmitti!

Perjantai aamuna oltiin onneks päästy eroon keinutuksesta ja mukavasti heräiltiin taas auringonnousuun. Kerrankin oli muuten yö, kun ei yhtään paleltanut kumpaakaan! Kamat kasaan ja taas edessä oli sellaset reilu 300km kohti Townsvillea, mikä on 155 500 ihmisen asuttama kaupunki Australian koillisrannikolla. Kyllä sitä tossa matkalla vähän hymyilytti, kun tuli kyltti että Cairns reilu 300km, kun kuitenkin alkumatkasta se oli luokkaa 1700+. Sitä alkaa jo vähän tottumaan noihin välimatkoihin ja tohon maastoon, minkä keskellä täällä ajellaan. Välimatkat täällä rannikolla saattaa olla yli 50km ennen seuraavaa kylää, kaupunkia tai huoltoasemaa, joten aika tarkkana saa olla ettei pääse menovesi loppumaan autosta eikä itsestä. Nyt varsinkin ollaan huomattu se, että miks pimeellä ajamisesta varotellaan kauheesti, kun tossa kolmensadan kilometrin ajomatkan aikana näkyi valehtelematta parin kilometrin välein jonkin näkönen mölliäinen (pääosin kenguruita) tien vieressä liiskautuneena tai ajoneuvon töytäisemänä. Terveisiä siis Lillille ja teille muillekin, ketkä inhoo nähdä kuolleita eläimiä tienvarressa. Tosi isot hintaerot täällä on myös noilla huoltoasemilla, että saa kyllä aika tarkkaan kattoo missä tankkaa, varsinkin jos yhtään haluaa venyttää penniä. Isommissa kaupungeissa/kylissä tietysti halvempaa. Tietöitä täällä myös tehdään tosi paljon, ehkä johtuen tästä viileämmästä ilmastosta täällä tällä hetkellä, kun ei kai niitä voi kauheesti sitten +40 hellelukemissa tehdä. Joku viisaampi varmaan senkin tietäis..

Townsvillestä oltiin sen verran luettu, että älkää missään nimessä viettäkö aikaa siellä paria yötä pidempään, että ei siellä oo mitään kummallista muuta kun jos haluaa viereisellä Magnetic Islandilla käydä. Townsvilleen kun saavuttiin perjantaina iltapäivästä, niin etsittiin taas karavaaniparkki kun leirintäalueita siellä ei meidän tietojen mukaan oikein oo. Päädyttiin sellaseen paikkaan, kun Town and Country, mistä oli sanottu että aika vanhanaikanen ja pieni, mutta lähellä keskustaa ja henkilökunta mukavaa. Kun päästiin perille, niin meille selvisi, että myöskin karavaaniparkkien hinnat oli pilvissä juuri sillä hetkellä meneillään olevan V8 Supercars Castrol Townsville 500 -nimisen rallin takia, mikä on ilmeisesti aika iso tapahtuma. Huomattiin se myöskin äänistä mitä sieltä leirintäalueelta hyvinkin kuuli, joten vissiinkin oltiin aika lähellä kyseistä tapahtuma paikkaa.

Lauantaina aamusta lähettiin sitten kohti Townsvillen satamaa mistä lautta/pikavene mikälie lähti kohti Magnetic Islandia. Se on siis saari vajaa 10 kilometrin päässä Townsvillestä, joka on saanut nimensä kun kapteeni Cook purjehti saaren ohi ja sen kompassi lähti heittään ympyrää ja meni ihan sekasin. Saaren keskellä on vuori nimeltä Mt. Cook, mikä on ilmeisesti nimetty kanssa kyseisen mertenhirmun mukaan. Magnetic Island on muuten koko Australian aurinkoisin paikka, sillä aurinko paistaa siellä keskimäärin 320 päivää vuodessa, joten ei mikään huono lomakohde! Satamaan mentiin autolla ja päiväks parkkipaikka tais maksaa 7,5$. Lauttoja saarelle kulkee noin tunnin välein ja ite valittiin Sealink, jonka edestakaisesta lipusta maksettiin suunnilleen 30$. Saarelle on mahdollista mennä myös omalla autolla, mutta sillä lystillä olisi ollut hintaa aivan liikaa yhden päivän takia. Matka saarelle kesti n. 20 minuuttia minkä jälkeen lähettiin metsästämään autovuokraamoita, sillä oltiin kuultu että se on helpoin tapa liikkua saarella. Tälläkään kertaa onni ei meitä suosinut, kun oltiin tyhmiä eikä oltu varattu autoo etukäteen niin meni sit bussihommiks koko päivä. Bussit siellä kulkee edes takaisin saarta tunnin välein ja päivälippu makso 7,5$. Saarellahan on vaan oikeestaan pari päällystettyä päätietä, joten jos on oikeen urheilijasielu niin hyvät vaellusvarusteet vaan niskaan niin saarta pääsee tutkimaan kävellen erittäin mainiosti. Me ollaan kuitenkin tähän mennessä tarpeeks jo rantoja ja hienoja lahtia nähty niin todettiin että ei me voida enää nähdä mitään hienompaa, joten rannat sai meidän puolesta jäädä muille. Mentiin sen sijaan käymään Bungalow Bayn sellasessa eläinpuistossa, mikä järjestää joka päivä muutaman opastetun kierroksen missä pääset 44$ hintaan näkemään ja varsinkin kokemaan sellasia juttuja mitä et isommissa eläinpuistoissa voi tehdä. Kierros kesti kaks tuntia ja nähtiin ja pidettiin kädessä koalaa, kilpparia, vauvakrokoo, liskoja, silitettiin vompattia, pussailtiin ison mustan papukaijan kanssa ja juteltiin valkosen kakadun kanssa. Ihan huippu homma, lämpimästi suositellaan siellä käymistä kyllä! Sen verran mukavalta lomailu paikalta saari vaikutti, että sinne taidetaan kyllä vielä jossain kohtaa palata vähän paremmalla ajalla!

Horseshoe bay
Etäisyydet saarella ei oo kauheen pitkiä

Vaarallinen Saltwater Crocodile vuoden vanhana vielä tosi pieni ja viaton


Päällystetyt tiet on hauskoja saarella, kun se on vähän kun asfalttia mihin on liimattu pikkukiviä päälle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti