torstai 3. huhtikuuta 2014

Vaikeuksien kautta voittoon

Niinkuin otsikko jo kertookin, matka tämänhetkiseen majapaikkaan oli odotettua mutkikkaampi.

Päästyämme illalla Hualamphongin juna-asemalle tarkoituksenamme oli käydä syömässä jotain, koska lippuja ostaessa pistettiin merkille että asema on ravintoloita täynnä. Syöminen jäi vain ajatukseksi, sillä kaikki ravintolat menivät viimeistään 21.00 kiinni. Onneksi siellä oli sentään yksi pieni ruokakauppa josta löydettiin pientä purtavaa junamatkalle. 



Juna lähti ajallaan ja yllätyimme junan siisteydestä sekä hyvästä palvelusta. Jokaisessa vaunussa oli oma konduktööri sekä junaemo, joka jakoi matkaa varten juotavaa, keksejä sekä peittoja. Kuinka luksusta! 

Ihmettelimme junan pysähtelyä ja seisoskelua eri asemilla, joita ei edes aikataulussa lukenut. Eipä sitä kauaa tarvinnut ihmetellä, kunnes konduktööri huomasi hämmentyneet ilmeemme ja tuli ilmoittamaan junan olevan tunnin myöhässä. Siinä meni sitten meidän mahdollisuus ehtiä kello 7.00 lähtevään lauttaan Taolle. 


Chumphonin asemalla olikin edessä parin tunnin odottelu, sillä bussikuljetus satamaan lähti vasta 9.30. Eipä siinä sitten muu auttanut kun rinkka maahan tyynyksi ja unta palloon. Myös satamassa odotti sama homma, sillä myöhäisempi lautta lähti vasta kello 13. Satamassa oli onneksi kauppa sekä ravintola jossa saatiin kunnolla syötyä. 


Lauttamatka meni mukavasti myöskin nukkuessa, ei keinuttu ja ilma oli kiva. Taon päädyssä lähdettiin toiveikkaina etsimään meille suositeltua majapaikkaa, jonka tietojemme mukaan piti olla noin 10 minuutin kävelymatkan päässä. 

Suunnilleen 2 tuntia myöhemmin, kymmeneltä paikasta tietämättömältä paikalliselta suuntaa kysyttyämme ja muutamia kilometrejä edestakaisin 20 kiloa selässä käveltyämme, saimme puhelimen päästä omistajalta kuulla kyseisen paikan olevan toistaiseksi suljettu. Voitte vaan kuvitella, että siinä kohtaa hieman pantaa kiristi, mutta onneksi perheriidoilta säästyttiin. 

Majapaikan kohtalosta kuultuamme, päätimme mennä kysymään huonetta ensimmäisestä vastaantulevasta paikasta joka sattui olemaan Koh Tao Tropicana Resort. Siinä kohtaa onnemme kääntyi ja löydettiin kiva paikka Chalok Baan Kao Bayn rannalta ja hintakin (450bht/yö/2hlö) oli ihan sopiva meidän budjetille.



Pitkän matkustuspäivän jälkeen ilta kului lähiympäristöön tutustuessa, pyykkiä pestessä, hyttysverkkoja asentaessa ja rentoutuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti