maanantai 28. huhtikuuta 2014

Koh Lipe

Meidän lähes puolentoista viikon aikamme Lipellä sujui pääasiassa rentoutuessa ja tekemättä mitään, mutta on meillä silti jotain kerrottavaakin täältä jäänyt mieleen.

Koh Lipe on pienen pieni saari Lounais-Thaimaassa Andamaanien merellä, lähellä Malesian rajaa. Vain muutama vuosi sitten Koh Lipe oli vielä tuntematon paratiisisaari, mutta viimeisen parin vuoden sisällä turistit ovat löytäneet saaren ja kokoonsa nähden saari useimmiten voikin olla aikalailla ylikansoitettu. Meidän silmissämme saarella on kuitenkin pysynyt sellainen rento tunnelma väenpaljoudesta huolimatta, eikä kaduilla kukaan tule tyrkyttämään yhtään mitään, mikä monissa turistikohteissa on täälläpäin maailmaa tapana. Jos osut saarelle high seasonin (paras matkustusaika Thaimaassa ilmojen puolesta) aikaan, niin oikeastaan päivällä saat olla aika rauhassa ja ainoa mistä ihmispaljouden huomaa saarella on iltaisin kävellessä Koh Lipen "pääkatua" Walking Streettiä pitkin. Joten siis jos haet valkoista puuterimaista hiekkaa ja vaaleaa, turkoosia vettä, mutta kuitenkin jonkin verran palveluita saisi olla, niin tämä on sinulle oikea paikka. Koh Lipehän sai muuten ensimmäisen pankkiautomaattinsakin vasta tämän vuoden Tammikuussa!

Sunrise Beach, Koh Lipe
















Sunset Beach, Koh Lipe


Kuten edellisessä postauksessa jo kerroimmekin, niin varasimme siis etukäteen majapaikan valmiiksi pariksi ensimmäiseksi yöksi Walking Streetin sivukadulta Gecko Lipe Resortista. Nukuimme ensimmäiset yöt budjettiimme nähden aivan liian kalliissa bungalowissa (1500bht /yö), joten kävimme kyselemässä halvempia vaihtoehtoja saaren toiseksi suurimmalla rannalla Sunrise Beachillä. Kyllähän sieltä olisi halvempia sekä hyviäkin vaihtoehtoja löytynyt, mutta saimme kuitenkin hyvän tarjouksen halvemmasta bungalowista (900bht /yö) Gecko Lipestä. Päätimme majoittua koko loppuajaksi siis Gecko Lipe Resortiin, sillä paikka oli osoittanut meille mukavuutensa parin edellis päivän aikana. Täällä Lipellä siis muutenkin high seasonin aikaan bungalowit ovat suhteellisen kalliita verrattuna muihin saariin Thaimaassa.


Gecko Lipe Resort





Koska ollaan erityisesti hyvän ruuan ystäviä niin aloitetaan kertomalla meidän mielestä mainitsemisen arvoisista ruokapaikoista, jos teistä joku tänne sattuu joskus eksymään.

Thai Lady Pancake
Ravintoloita saarella on kaksikin kappaletta, toinen sijaitsee suunnilleen Walking Streetin puolessa välissä ja toinen juuri ennen Walking Streetin alkua Sunrise Beachin päädyssä. Ravintola oli meille ihan ehdoton ykkönen aamupalapaikoista, sillä sieltä sai hyvään hintaan sopivan kokoisen lautasellisen syötävää aamuisin ja vaihtoehtoja oli monia. Ravintolalla on myös hyvä valikoima paikallisia ruokia ja länsimaisiakin ruokia muutamia listalta löytyy.

Yohoo restaurant
Ravintola löytyy Walking Streetin puolesta välistä Thai Lady Pancakea vastapäätä. Kun kuulet huudon "Yohoo, yohoo, pancake, pancake, pancake, yohoo!" olet oikeassa paikassa. Ravintolaa pitää vanha thaimaalainen rouva ja sieltä saa saaren parhaat pannarit! Valikoimissa myös sandwicheja sekä thaimaalaista ruokaa. Hinnat myöskin täällä kohdillaan.

La luna
Pieni italialainen ravintola Walking Streetin alkupäässä (Pattaya beachiltä katsottuna) sijaitsevalla sivukujalla. Ravintolasta saa pääosin italialaista ruokaa, kuten bruchettaa, pastoja ja pitsoja, mutta listalta löytyy myös pihvejä, salaatteja sekä hampurilaisia. Täältä saat varmasti saaren parhaat pitsat ja pastat joko listalta tai omavalintaisilla täytteillä. Ravintola on hieman normaalia kalliimpi, mutta hinta-laatu -suhde on todellakin kohdallaan! Jos olet/olette menossa isommalla porukalla syömään, kannattaa kysyä onko pöytävaraus mahdollinen, sillä ravintola oli joka ilta tupaten täynnä.

Spidermonkey
Walking Streetin alkupäässä sijaitseva paikallisten pitämä ravintola, jonka listoilta löytyvät niin länsimaalaiset, kuin paikallisetkin tutut herkut. Ravintolasta saa myös useana iltana grillattuja vartaita kanalla, possulla tai lihalla, uuniperunan tai lohkoperunoiden kera. Henkilökunta on todella mukavaa!



Saarella ei juurikaan ole mitään nähtävyyksiä vaan täälläkin juju piilee ympäröivissä asumattomissa saarissa, joihin pääsee tutustumaan vuokraamalla pitkähäntäveneen kuskeineen omaan käyttöön tai varaamalla järjestetyn matkan ryhmässä oppaan kanssa. Meille veneen vuokraaminen omaan käyttöön olisi tullut liian kalliiksi, mutta isommalla porukalla se on varmasti järkevämpää. Niinpä viikon rentoutumisen jälkeen päätimme lähteä Thai Beach Travellersin järjestämälle snorklausmatkalle, mistä maksoimme 550bht per henkilö. Matka alkoi Pattaya Beachin satamasta, jossa jokainen sai käydä hakemassa itsellensä sopivan snorkkelin, maskin sekä räpylät. Hetken odottelun jälkeen meidät jaettiin kahdeksan hengen ryhmiin ja niin meidän snorklausmatka pitkähäntäveneellä sai alkaa. Kiersimme jotakuinkin kuusi eri saarta ja snorklauspaikkaa päivän aikana ja koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, niin...




Meille ehkä mieleenpainuvin asia saarella oli kuitenkin eläimet, jotka viihdyttivät meitä aamusta iltaan lähes joka päivä ja milloin missäkin päin saarta. Kulkukoiria saarella on kokoonsa nähden todella paljon, mutta suurin osa koirista oli erittäin hyväkuntoisen näköisiä ja ystävällisiä. Jos olisimme tulleet Lipeltä kotiin, niin olisi saattanut koira jos toinenkin lähteä meidän matkaamme.. Heti ensimmäisenä päivänä Lipelle saavuttuamme saimme ystäväksemme kulkukoiran, joka useimmiten päiväsaikaan kävi terassillamme hengailemassa, mutta kaduillakin vastaan tullessaan juoksi häntää heiluttaen luoksemme. Iltaisin meille piti seuraa resortin omistajan kissa, joka jatkuvalla syötöllä änkesi syliin huomiota hakiessaan. Myöskään öisin emme saaneet olla ilman eläinkunnan ystäviä, sillä meidän lisäksi bungalowissamme asusteli iso gecko perheineen. Kyllähän liskokaverista hyötyä oli, sillä sehän piti suurimman osan torakoista loitolla, mutta öisin kaveri kävi tekemässä tarpeensa meidän hyttysverkolle, joka tästä syystä jouduttiin vaihtamaan lähes joka päivä.





Ainoa hyttysmyrkky mikä oikeasti toimii!


Viihdyimme Koh Lipellä erittäin hyvin ja luultavasti olisimme siellä viettäneet pidemmänkin ajan, jos viisumimme olisivat antaneet periksi. Thaimaassa ei tähän mennessä monia paikkoja ole tullut vastaan, minne haluaisi matkustaa uudelleen, mutta Lipelle uskomme vielä jonakin päivänä palaavamme.

1 kommentti:

  1. Ihan jokaisella ei ole ollut geckoa unikaverina :D Hyvän kuvankin olette kaverista saaneet!

    VastaaPoista