perjantai 18. huhtikuuta 2014

Skootterin pärinää Koh Lantalla

Tiistai aamuna meidän matka jatkui saarihyppelyn tavoin parin tunnin merimatkalla Koh Lanta
Yaille. Koh Lanta sijaitsee siis noin 70km Krabi Townista ja koostuu muutamasta saaresta, joista isoimpia ovat Koh Lanta Noi ja Koh Lanta Yai, mutta yleensä puhutaan pelkästään Koh Lantasta. "Pääsaari" eli Koh Lanta Yai on 6km leveä ja yli 30km pitkä, joten ihan kävelymatkoista täällä ei puhuta. Tämä on siinä mielessä mielenkiintoinen paikka, että täällä on paljon rantoja; muutamia isompia ja paljon pieniä 'salaisia' paratiisirantoja, todella isoja korkeuseroja sekä paljon metsää. Ihmiset tulevat tänne yleensä vilkkaammista biletyspaikoista vähän haukkaamaan happea ja rauhoittumaan niinkuin mekin oikeastaan ollaan tehty. Tämähän on myös ainakin Finnmatkojen lomakohde, mutta ei todellakaan niin turistisoitunut kuin muut paikat Thaimaassa ja hyvä niin! Suurin osa väestöstähän täällä on muslimeita, joten paljon näkee huivipäisiä naisia sekä kovaäänisistä kuuluu muutamaan otteeseen päivästä uskonnollista musiikkia, jonka oletettiin olevan heidän rukouskutsunsa.



Mietittiin jo Phi Phi:n päässä, että mitenköhän me löydetään täältä majoitus kun tämä saari on tosiaan sen verran iso, että ei oikein voi kiertää ovelta ovelle kyselemässä majapaikkaa. Onneksi ongelmaan tuli ratkaisu heti lauttaan hypätessä, sillä meidän käteen lyötiin yhden resortin esite ja päätettiin pitkän harkinnan jälkeen käydä katsomassa miltä se paikan päällä näyttää, sillä ehkä vähän arveluttaa täällä varata näkemättä yhtään mitään varsinkaan meidän kokemusten jälkeen.. Saatiin ilmainen kyyti satamasta resortille joka osottautuikin ihmeeksemme todella hyväksi, joten otimme huoneen hintaan 600bht / yö. Otimme aluksi varmuuden vuoksi vain yhden yön, jos vaikka iltasella olisi tullut kutsumattomia vieraita vastaan, mutta niin ei kuitenkaan käynyt ja uskalsimme ottaa muutaman yön lisää. Asetuttuamme huoneeseen, kävimme vuokraamassa skootterin resortimme vuokraamosta hintaan 200bht / vrk, sillä tätä saarta ei oikein muulla tapaa pysty näkemään kunnolla ja ilta menikin skootterilla naapurustoa tutkiskellessa.


Blue Andaman Lanta Resort














Seuraavana päivänä uskalsimmekin jo lähteä skootterilla kiertelemään ihan ilman karttaa ja päämäärää. Täällä liikenne on myöskin todella rauhallista, tiet suhteellisen hyvässä kunnossa ja nopeusrajoituksetkin ovat korkeintaan 60 km/h. Ajelimme mutkaista päätietä kymmeniä kilometrejä kääntymättä ja päädyimme saaren vastakkaiselle puolelle, josta ei kuitenkaan löydetty mitään näkemisen arvoista, lukuun ottamatta lehmiä ja apinoita. Päätimme kääntyä takaisin sillä kello läheni jo viittä iltapäivällä ja halusimme käydä vielä tutustumassa Lanta Animal Welfareen, eli koirien sekä kissojen ns. orpokotiin, josta on mahdollista myös adoptoida lemmikkejä hyvään kotiin. LAW toimii pelkästään vapaaehtoistyöntekijöiden toimesta ja sen tarkoituksena on päästää eläimet kivuista ja kärsimyksistä sterilisaation ja huolenpidon avulla. Paikka toimii siis suurimmaksi osaksi lahjoitusten avulla, sillä heillä ei ole valtion tukea tai yksityistä rahoittajaa. Heille ulkopuolinen apu on siis aina tervetullutta mm. koirien ulkoiluttamisen ja kissojen kanssa leikkimisen muodossa.

Lanta Animal Welfare
Matkalla tuntemattomaan

Torstai aamuna hyppäsimme luotettavaksi osoittauneen uljaan ratsumme kyytiin tyytyväisin mielin ja parin kilometrin verran eteenpäin päräytettyämme ratsustamme puhkesi mikäpä muukaan kuin rengas. Ei voi olla totta! Pienen mietintätauon ja muutaman kirosanan jälkeen köröttelimme lähimmälle bensa-asemalle, josta ei tietenkään ollut saatavilla ilmaa renkaaseen. Asemalta meidät ohjattiin eteenpäin korjaamolle, jossa sitten meille näytettiin, että renkaan sisäkumi oli vanhuuttaan hajonnut mikä ei tietenkään ollut meidän syy vaan huonoa tuuria tietysti. Pienen selvittelyn jälkeen skootterin vuokraajina korjaamomaksu jäi siis meidän hoidettavaksi. 10 minuuttia myöhemmin, 180bht köyhempinä pääsimme jatkamaan matkaa kohti yhtä saaren päärannoista, Klong Nin Beachiä.  Ranta oli paikallisten sanonnan mukaan "same same but different", eli ei mikään kovin kummonen.
Iltapäivällä halusimme vielä uudestaan käydä Lanta Animal Welfaressa, kun viime visiitti jäi sen verran lyhyeksi. Päästiin paikanpäälle ja saimme työntekijöiltä kumpikin omat koirat ulkoilutettaviksi. Alkuun kävelimme ilmeisesti liian pitkälle, sillä vastaan tuli norsu, kun tavoitteena oli löytää joki, jonne koirat pääsisivät viilentymään. Loppu hyvin, kaikki hyvin: löydettiin paluumatkalla joki, sekä saatiin koirat turvallisesti takaisin kotiinsa.


Lanta Animal Welfare


Fried Rice with Chicken @ Cookkai Restaurant, Klong Nin
Viimeisenä päivänä, eli tänään, tarkoituksenamme oli löytää niitä kuuluisia paratiisirantoja saaren eteläpäädystä, jonne opasteet ovat aika olemattomia. Kyllähän niitä sieltä löytyi pienen etsinnän jälkeen, joten mekin päästiin nauttimaan Koh Lantan "toisesta puolesta".


Klong Jark Beach 
Nui Beach

Bamboo Bay Beach


2 kommenttia:

  1. Moi! Löysin bloginne tuossa jokunen tunti sitten ja olen tässä illan aikana lueskellut melkein jokaisen postauksen :) Mielenkiintoiselta ja hyvältä blogilta vaikuttaa. Saitte uuden seuraajan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kuulla ja tervetuloa seuraamaan meidän reissua :)

      Poista