tiistai 1. huhtikuuta 2014

Good Morning Bangkok!

Terveisiä täältä suurkaupungin sykkeestä!

Palataan vähän vielä lauantain matkustuspäivään mikä sisälsi lennot Helsingistä Tukholman kautta Bangkokiin. Lennothan me varattiin jo suurinpiirtein puoli vuotta sitten Norwegianilta, koska se oli sillä hetkellä halvin mahdollinen sopivilla välilaskuilla lentävä yhtiö. Hinta-laatu -suhde olikin kyllä kohdillaan, kun yhdensuuntaisista lennoista Bangkokiin yhdellä välilaskulla maksettiin n. 300e.

Helsingistä lähdettiin kohti Tukholmaa aamulla kymmenen jälkeen ja tuntia myöhemmin ihmeteltiinkin jo ruotsalaisia Arlandan lentokentällä. Edessä oli neljän tunnin pitkääkin pidempi odotus ennen Bangkokin koneen lähtemistä. Aika kului lepposasti pastaa ja kaiken maailman torttuja syödessä ja taisi siinä pari kuppia kahviakin upota. Lentomatka Tukhomasta Bangkokiin kesti 9,5 tuntia.

Ja Helsingin päädyn lennosta vielä sen verran, että kyllä ne maastapoistumisliput myös Norwegianin lennoilla näköjään kysytään (ja onneksi meiltä ne löytyi) eli ilman maastapoistumislippua ei ole asiaa koneeseen!

Kentältä oli tarkoitus jatkaa matkaa kuuluisalle Khaosan Roadille, joten napattiin ARL (airport railway link), jolla mentiin päätepysäkille saakka ja lippu maksoi vain 45bht ja kestoa oli n. 15 minuuttia. Päätepysäkiltä oli kaksi vaihtoehtoa matkan jatkumiseen, jotka olivat bussi numero 59 hintaan 7bht tai taksi hintaan 150bht. Päädyttiin ottamaan taksi pitkän matkustuspäivän jälkeen vaikka hintaero olikin niin suuri, mikä osoittautuikin ihan hyväksi vaihtoehdoksi koska jouduimme keskelle mielenosoittajien pitkää letkaa.

Hotellille päästyämme kuultiin, että saisimme huoneen vasta 5 tunnin päästä. No voitte vaan kuvitella millainen olo oli kun oli pari huonosti nukuttua yötä takana, 20 kiloa tavaraa selässä, hirveä nälkä ja sitten vielä kylkeen tämä hullu kuumuus, huh mikä fiilis! Loppupäivä sitten kuluikin syödessä, koomaillessa ja nukkuessa.

Pirteämpänä maanantai aamuun! Päivän ensimmäinen duuni oli hommata junaliput keskiviikoksi Chumphoniin ja lauttaliput siitä eteenpäin Koh Taolle. Ensimmäiseksi ongelmaksi osoittautuivat taksi- ja tuk tuk kuskit, jotka halusivat jokainen välttämättä viedä meidät rautatieasemalle jonkun tietyn turisti-infon kautta. Todettiin muutaman kuskin kanssa keskusteltuamme, ettemme halua tukea tuollaista toimintaa, eikä niistä muutenkaan olisi voinut tietää minne ne meidät olisi vieneet kun sanoivat että matka kestää tunnin ja maksaa n. 50bht. Päätettiin siitä sitten kävellä pari katua sivummalle, josta saatiinkin suora taksi asemalle hintaan 130bht kestona n. 15 minuuttia.

Hualamphongin rautatieasemalla lippujen ostaminen oli helppoa, mutta ei saatu lippuja siihen junaan millä oltiin alunperin ajateltu mennä, koska thaimaalaisilla on tällä hetkellä jonkin sortin lomat. Jouduimme siis tyytymään yöjunaan istumapaikoilla lähtöaikana 22.50, perillä Chumphonin päässä tunnin odottelu ja lautalla Taolle 07.00.

Alla muutama kuva tältä päivältä:









































Palaillaan seuraavan kerran Taolta jos ollaan saatu jonkunnäköinen katto pään päälle, koska mitään majoituksiahan me ei olla sieltä varailtu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti