torstai 10. huhtikuuta 2014

Ao Nang, Krabi

Tiistai aamuna matka kohti Krabia alkoi majapaikastamme lava-auton kyydillä Mae Haadin satamaan. Satamassa meno oli jokseenkin sekavaa, sillä samaan aikaan sieltä oli lähdössä noin 500 muutakin ihmistä meidän lisäksi. Onneksi siellä oli kuitenkin henkilökuntaa jonkun verran auttamassa ja lippua näyttämällä meidät ohjattiin oikeaan check-in jonoon. Täällä siis etukäteenkin ostetut liput tarkastetaan moneen otteeseen, sekä paidanhihoihin ja reppuihin lyödään tarroja päämäärän nimellä varustettuna, että varmasti kaikki löytävät oikeisiin osoitteisiin.

Muutamien lauttafirmojen joukosta valitsimme Lomprayahin. Vaihtoehtoina siis oli edullisempi kahdeksan tuntia kestävä yölautta tai valitsemamme hieman kalliimpi kolme tuntia kestävä päivälautta. Merisairaudesta kärsiville (eli Emmalle) tuo lyhyempi oli siis tällä kertaa parempi vaihtoehto, vaikka eihän me voida tuon yhden matkan perusteella sitä vielä parhaaksi luokitella.

Lautta lähti tunnin myöhässä, mutta sepä ei meitä haitannut sillä tuo thaimaalaisten verkkainen tyyli oli meille jo ennestään tuttua. Tyyli saattaa olla meille länsimaalaisille aluksi ärsyttäväkin, koska olemme tottuneet kiireiseen elämään ja tiukkoihin aikatauluihin. Täällä on siis syytä varata oikeastaan koko päivä matkustamiseen jos matkan arvioitu kesto on enemmän kuin pari tuntia.

Puolentoistatunnin merimatkan jälkeen meitä odotti lautan vaihto Koh Phanganin saarella. Vaihto kävi nopeasti, mutta kyllä siinä silti ehti skootterikeittiön kyydistä ruokaa hakea. Välillä vähän ihmetyttää, kuinka ruoat noissa katukeittiöissä oikein säilyy kun aurinko porottaa täydeltä taivaalta, mutta ainakin vielä toistaiseksi ollaan onneksi mahapöpöiltä säästytty. Täytyy kyllä myöntää että muutamat katukeittiöistä haetut ruoat ovat olleet jopa parempia, kuin yli puolet kalliimmissa ravintoloissa.



Koh Phanganilta matka jatkui Koh Samuin kautta Suratthanin satamaan, jonne yllätykseksemme saavuttiinkin tuntia aiemmin kuin oli tarkoitus. Laivasta hypättiinkin suoraan bussiin, jonka piti viedä meidät Krabille. Kyllähän me Krabille sitten kolmen tunnin bussimatkan jälkeen päästiin, keskelle ei mitään, josta sitten tietenkin pystyi ostamaan kuljetuksen Ao Nangiin. Hintaa laiva/bussikuljetuksella oli 900bht /hlö ja tällä viimeisellä yllätyskyydillä 100bht /hlö. Kyllä ne täälläkin vaan sen rahastuksen osaa..

Ao Nangiin päästyämme rantakatua ei tarvinnut kauaa edestakaisin kävellä, sillä tien toiselta puolen Seaworld Guesthousen hassu rouva alkoi huudellen kyselemään tarvitsemmeko majoitusta. Rouva kertoi aluksi hinnan olevan 600bht /yö, mutta pienen tinkaamisen jälkeen saimme hinnan tiputettua 460 bahtiin per yö. Kävi kyllä hyvä tuuri, sillä majapaikka on n. 200 metrin päässä rannasta ja täältä löytyy pyykkipalvelusta lähtien kaikki tarvittava.

Ao Nangin rannassa sijaitsevista kopeista voit ostaa lippuja pitkähäntäveneisiin, jotka vievät lähisaarille 200bht /menopaluu /hlö. Itse kävimme keskiviikkona Railaylla ja tänään Phranangilla.

Jottei tästä tulisi mikään kilometriteksti ja me päästäisiin nukkumaan, niin kuvathan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. ;)

Railay Beach

Phranang Beach

Phranang Cave

Phranang Cave



Phranang Cave

Ao Nang Beach











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti