torstai 29. toukokuuta 2014

Singapore

Singaporehan on tunnettu todella siistinä paikkana, sillä siellä on paljon kaikenlaisia lakeja ja sääntöjä. Maahan et saa tuoda purukumia (paitsi ilmeisesti terveysvaikutteista) ja tupakan maahantuonti on myös kielletty (yksi avattu aski saa olla). Julkisissa liikennevälineissä juominen ja syöminen on kielletty, julkisilla paikoilla sylkeminen ja purkan syöminen kiellettyä, tupakkaa saa polttaa vain merkityillä alueilla ja roskia ei saa heittää maahan tai tulee todella isot sakot. Kieltämättä aluksi vähän jännitti, että muistaakohan sitä kaiken mutta loppupeleissä hyvin se meni eikä saatu yhtäkään sakkoa!

Meillä ei ollut oikeastaan minkäänlaisia selviä suunnitelmia mitä tehdä, joten mentiin aika fiiliksellä. Tuli käytyä East Coast Parkissa, mikä oli kävelymatkan päässä meidän hotellilta. Se on siis meren rantaa pitkin kulkeva puisto Singaporen itärannikolla. Siellä on mahdollisuus myös vuokrata bbq paikka, missä voi itse meren rannalla grillailla kavereiden kanssa hyvää ruokaa.




Meidän hotellin läheiseltä Katongin ostoskeskukselta kulki ilmainen shuttle bussi lähimmälle metroasemalle. Sitäkin oli pakko kokeilla ja niinpä päädyimme Marina Bay Sandsiin. Edessä avautui huikean hieno ostoskeskus täynnä merkkiliikkeitä, josta suosiolla siirryimme pihan puolelle maisemia ihailemaan ja siitä pikkuhiljaa kävelimme lahden toiselle puolen, että varmasti kaikki tuli nähtyä ja pakolliset turistikuvat otettua. 







Oikeastaan meille ainoa must see -paikka oli Universal Studios, sillä Juuli ei ollut koskaan aikaisemmin kyseisessä paikassa käynyt, kun taas Emma oli käynyt Jenkkien Studiolla ja Oskari Japanin Studiolla. Universal Studios on siis suuri huvipuisto, joka on jaettu muutamiin alueisiin elokuva -teemoilla varustettuina. Puistosta löytyy siis rauhallisesta veneilystä hurjiin vuoristoratoihin kaikkea mahdollista. Liput Studiolle ostettiin Vivo City -ostoskeskuksen ylimmästä kerroksesta, mistä myös Sentosa Express -skytrain kuljetti meidät 4SGDn hintaan muutamassa minuutissa Sentosan saarelle, jossa Universal Studios sijaitsee. Hintaa koko lystillä oli 78 SGD / henkilö, joten ei se mitään halvinta huvia ollut, mutta olihan se näkemisen arvoinen. 




Koska rahaa oli muutaman päivän aikana poltettu Thaimaan 2 viikon budjetin verran, päätimme vielä viimeisenä iltana kruunata reissun käymällä Singaporen korkeimmalla kattoterassilla, One Raffles Placen katolla Altitude Barissa. Altitudessa ikäraja on naisilla 21 vuotta ja miehillä 25 vuotta, sekä täytyy olla siistit vaatteet, että pääsee sisään. Lippu korkeuksiin maksoi 30SGD sisältäen yhden alkoholipitoisen juoman. Saatiin mukaan myös meidän korkeanpaikankammoinen Emma ja niin tie vei huimaa vauhtia hissillä 63. kerrokseen.




Lopuksi vielä pahoittelemme blogin viimeaikaista hiljaiseloa, sillä viimeiset viikot ovat vierineet supernopeasti jokseenkin kiireisen aikataulun takia, mutta pysykäähän kuulolla, sillä nyt tekstejä alkaa taas ropista niin, että saadaan teidätkin ajantasalle missä mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti