tiistai 10. maaliskuuta 2015

Welcome to the beach!

Noniin elikkäs tosissaan aika on TAAS vähän lentäny siivillä, paljon on ehtiny tapahtua ja vähän vähemmän ollaan ehditty kirjottaan, mutta koitetaan saada teidät TAAS ajan tasalle. Kun päästiin Canberrasta takas Sydneyyn olikin Emman veljen aika seuraavana päivänä palata kohti Suomen maata ja meillä oli edessä periaatteessa ensimmäisen oman kämpän ettiminen ja ehkä jopa viimesenkin tällä reissulla. Oltiin siis hetken aikaa kodittomia, mutta onneks Jussin täti majotti meidät kotiinsa Lisarow -nimiseen lähiöön puolentoista tunnin matkan päähän Sydneyn keskustasta. Siellä saatiin rauhassa etsiä kämppää ja miettiä työhakemus asiat kuntoon.

Pearl Beach

Pearl Beach

Jokapäiväinen netin selailu tuottikin sitten tulosta tarkalleen viikon päästä siitä kun saavuttiin Sydneyyn. Muutamat nettisivut mm. DomainGumtree ja RentAustralia selailtiin päivittäin, lähetettiin viestejä kiinteistönvälittäjille ja omistajille, soiteltiin ja käytiin kattomassa muutamaakin kämppää. Turhautuminen oli kuin olikin jo lähellä kun muutamat hyvät kämpät meni ihan nenän edestä ja tuntui ettei me mitään löydetä, kunnes yhtenä aamuna löydettiin Gumtreestä juuri postattu ilmoitus 2 makuuhuoneen asunnosta Bondi Beachilla ja vielä ihan sopivaan hintaakin. Ei muutakun äkkiä viestiä menemään ja parin tunnin päähän saatiinkin sovittua näyttö kyseiseen kämppään. Pieni pyörähdys asunnolla ja sehän oli kuin meille tehty; 200 metriä rannasta ja muutto heti seuraavana päivänä! Pientä hetkee kauempaa ei mietintä aikaa tarvittukaan, kun tunnin päästä oltiinkin jo maksamassa takuuvuokraa ja kirjottamassa vuokrasopimusta.

Meidän koti <3


Täällä ei siis parane ruoan murustakaan jättää minnekkään, kun heti on muurahaiset ja torakat kimpussa!

Tässä sitä ollaan nyt sitten jo melkein pari kuukautta asusteltu ja ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä. Kyllä me hyvä päätös tehtiin ja oli meillä vähän tuuriakin mukana, että tällänen helmi saatiin, nimittäin kuulemma tää alue on aika kallista. 700 per viikko on siis vuokra, mikä Suomessa saattaa joillekkin riittää kokonaisen kuukauden vuokran maksuun. Molemmat käydään siis myös vihdosta viimein töissä, kaikista vaikeuksista huolimatta. Olihan se aikamoista kikkailua, kun ensin piti lähetellä joka suuntaan ansioluetteloita ja cover lettereitä (esittely itsestä) ja sit piti ootella se suunnilleen viikko, että vastaako sieltä kukaan vaiko eikö ja piti myös keksiä mitenkä sen ilmasee, että se viisumi loppuu jo Toukokuun lopussa, mutta voishan sitä ehkä jopa jäädä pidemmäkskin aikaa jos vaan oikee paikka löytyy. Tämmösiä rehtejä suomalaisia kun ei oo luotu valehtelemaan, ainakaan niin paljoo.


Emma siis alotti työt heti muutaman viikon sisään muutosta pienessä barbershopissa, vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä ja tällä hetkellä tekee vuoroja siellä, sekä kampaamossa Pohjois-Sydneyn puolella, reilun tunnin päässä Bondilta julkisilla matkustaen. Juulille parhaimmaksi tavaksi hakea töitä osottautui ottaa yhteyttä suoraan firmoihin, huolimatta siitä etsivätkö työtekijöitä vai eivät. Näin ainakin tällä kertaa löytyi työpaikka ihan parissa päivässä, ilman työhaastatteluja tai muita muodollisuuksia. Juuli työskentelee nyt siis maalausfirmassa, jossa kaikki työntekijät mukaanlukien pomo on puolalaisia ja kaikki työntekijät työskentelee niin sanotusti omilla toiminimillään eli ABN -numeroilla. Josta ei sitten sen enempää, sillä ton ABN -numeron hankkimiseen liittyy yks sun toinen asia, josta selostaessa saattais mennä loppu päivä. Sen verran voi sanoo, että huhhuh mitä touhua.. Noh jokatapauksessa.. Työmatkat täällä saattaa joskus venyä pariinkin tuntiin kun noilla busseilla ja junilla köröttelee ympäri Sydneyn lähiöitä. Täällä kun toi liikenne on sellasta, että sama reitti julkisilla kulkien saattaa aamulla kestää alle tunnin ja iltapäivällä helposti venyä lähemmäs paria tuntia. Joten kyllä väkisinkin on ihminen aika sipissä päivän päätteeks kun aamulla kello soittaa 5 ja illalla kotiin saattaa päästä vasta 7 jälkeenkin. Tuntuu muutenkin, että täällä ihmisillä työmatkat yleensä on sen tunnin verran, mutta täällä sen on jo sisäistänyt ja varmasti siellä Suomessa nopee 10 minuutin ajomatka töihin tuntuu ihan luksukselta tän jälkeen!

Kyllä tämmösiä maisemia kehtaa työmatkalla kattella!

Barbershop

Australia Day Darling Harbourissa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti