keskiviikko 7. tammikuuta 2015

NYE in Sydney

Viime vuosi oli meille ihan huikee, ollaan saatu matkustaa ympäri maapalloo ja sitä kautta nähdä monia uskomattomia paikkoja sekä ollaan saatu paljon uusia tuttavuuksia ja ystäviä. Siispä toivotetaan mahtavaa uutta vuotta 2015 teille jokaiselle yhdessä ja erikseen!

Yhden huonosti nukutun yön ja melkein tuhannen kilometrin ajomatkan jälkeen päästiin vihdoin perille pilvenpiirtäjien keskelle Sydneyn miljoonakaupunkiin!


World Square ostoskeskus

Oltiin jo etukäteen vuokrattu kämppä ihan ydinkeskustasta viikoks airbnb:n kautta. Sen verran myöhään oltiin kuitenkin liikkeellä senkin asian kanssa, ettei ollu kauheesti varaa valita varsinkaan hintojen puolesta, joten meidän backpacker budjetti sai tälläkertaa joustaa. Ja mikäs tossa joustamisessa oliskaan ollu sen parempi ajankohta, kun pääsi toivottamaan Emman veljen tervetulleeks lomalle Australiaan meidän upeeseen 30. kerroksen keskusta kolmioon!

Näkymät 30. kerroksesta kaupunkiin

Sydneyn keskustassa ajaminen on kyllä suoraan sanottuna yks helvetti kun kaistoja on miljoona yhteen suuntaan ja puolet niistä saattaa yhtäkkiä loppua tai vaihtua yksisuuntasiks ja niissä ei oo mitään logiikkaa muutenkaan, ainakaan näin suomalaisen näkökulmasta. Jos navigaattorin saa kuitenkin toimimaan ajallaan niin suhteellisen hyvin pitäis löytää perille keskustassa ehkä vaan muutaman mutkan ja harhaan ajon jälkeen, että ei se ihan mahdoton homma kuitenkaan oo.

Vihdoin sitten koitti se päivä mitä stressattiin ja suunniteltiin kiukulla, UUDEN VUODEN AATTO! Huippua! Oltiin alunperin suunniteltu, että mentäis sinne suosituimmalle vantage pointille (olisko ollu joku MacQuaire jotain), mutta suunnitelmat muuttu ja todettiin että me ja 16000 muuta ihmistä ei oo meidän juttu ainakaan tällä kertaa. Päädyttiin kokeilemaan Tarpeian Precinctiä, mikä oli siinä Oopperatalon takana ja siellä oli tilaa "vaan" 3000 ihmiselle. Valmisteltiin jo edellisenä iltana meidän 'sinetilliset' sprite -pullot täyteen ilolientä ja laitettiin piknik laukku valmiiks. Alueellehan oli siis BYO prohibited eli ei omia juomia, mutta ainahan niihin keinot keksii, varsinkin kun vähän googlettaa.. 

Tavotteena oli siis lähtee keskustasta kävelemään aamu kympin jälkeen ja yllätys yllätys, päästiinkin lähtemään vasta puolilta päivin. Vähän pelotti ettei ehittäis enää sinne alueelle, mutta hienostihan me sinne ehdittiin, päästiin sprite pullojen kanssa sisälle (turvatarkastus oli naurettava muodollisuus vaikkei ollut edes jonoo yhtään) ja löydettiin kiva varjopaikka meidän piknikille puun alta, piilossa Australian polttavalta auringolta. Aika pitkähän se odotus loppupeleissä oli, 12 tuntia istuskellessa, mutta siitä selvittiin ja odotus kyllä palkittiinkin sit hienosti! Järjestelyt alueella toimi tosi hyvin ja varmasti kaikki siellä näki mitä olikin tullu kattomaan. Kyllä silti ne ilotulitukset on kerran elämässä nähtävä niin, että näkee sen koko komeuden; Oopperatalon ja Harbour Bridgen. Ehkä sit joskus tulevaisuudessa..

Festari valkkaripullo, näitä suomeenkin pitäis saada!








Torstaina päästiin jo aikaseen pienestä juhlinnasta huolimatta ylös ja päätettiin lähtee näyttämään Eetulle Australian eläimiä, joten otettiin suunnaksi sisätiloissa oleva Sydney Wildlife Zoo ja myöhemmin illalla käytiin juhlistamassa vuotta 2015 naapurin hienossa italialaisravintolassa Macchiatossa sangria kannulla ja kunnon pihveillä.

Tasmanian tuholainen



öö lepakko?



Perjantaina päätettiin lähtee katsastamaan meidän kotikadun, Pitt Streetin, shoppailumahdollisuudet, joten päädyttiin kiertelemään tosi sokkeloiseen ja ilmeisesti aika isoon Westfield ostariin. Nähtiin myös kadulla muutama huippu katusoittaja, jotka olis Suomessa ollu ihan huipulla niillä taidoilla. Hassua, kuinka lahjakkaita ihmisiä täällä soittelee tuolla kaduilla päivät pitkät. Myöhemmin suunnattin Oopperatalon läheisyyteen The Argyle -ravintolaan illalliselle, missä itseasiassa meidän yks kaveri on töissä. Aika upee paikkahan se oli, enemmänkin ehkä sellanen baari ja clubi kun ravintola, mutta ruoka oli kyllä silti tosi hyvää. Käytiin kattomassa myöhemmin vielä Oopperatalon iltavalaistus veden toiselta puolen ja suunnattiin lähemmäs kotia pienelle pubikierrokselle.

The Argyle


Seuraavalle päivälle meillä ei etukäteen ollu suunnitelmia, mutta päätettiin iltapäivästä lähtee käymään Bondi Beachilla, mikä on ilmeisesti se "the uimaranta" Sydneyssa. Aiemmin viikolla käytiin hostellikavereiden kanssa Coogee Beachilla, mikä on Bondia vähän pienempi ja ehkä sellanen vähän kodikkaampi ranta. Bondilla ei ollu enää paljoo porukkaa, kun päästiin perille vasta neljän jälkeen, mutta meille plussaa niin löyty parkkipaikkakin. Saatiin sieltä seuralainenkin mukaan, kun kaveri Suomesta oli päätyny samaan paikkaan ja vietettiin iltaa siinä sit hetken aikaa samalla ihastellen meidän huoneen upeeta maisemaa.

Coogee Beach

Bondi Beach

Bondi Beach

Sunnuntaina alko virallisesti meidän roadtrip, josta lisää sit myöhemmin. Pysykää kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti